Reklam
Reklam
Reklam

VATANDAŞLAR VE SİYASİLERDEN DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINA TEPKİ!

1 Ocak 2022 tarihi itibari ile Elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi.

VATANDAŞLAR VE SİYASİLERDEN DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINA TEPKİ!
13 Şubat 2022 - 20:46
Doğalgazda, ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapılması sonucu faturalardaki fahiş artışa esnaf,vatandaşlar ve siyasilerden büyük tepki geldi.  Faturalardaki yüksek artış nedeni ile İYİ Parti, CHP, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti Konya İl Başkanları düzenlemiş olduğu basın toplantıları ile yüksek miktarda gelen faturaları protesto ederek zamların geri alınması konusunda hükümete çağrıda bulundu.




İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “2022 yılına yeni umutlar ve yeni beklentilerle başlamışken 31 Aralık gecesini 1 Ocak’a bağlayan gün faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düşmüştür. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın çalıştırmak, evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi. Vatandaşlarımız maaşlarının neredeyse yarısını elektrik, doğal gaz faturasına ödemek zorunda kalmış. Elektrik ve doğal gaz hepimizin kullandığı bir ihtiyaç. 200 TL vatandaşın evine gelen elektrik faturası 400-450 TL oldu. Doğal gaz faturası geçen yıl bu zamanlar 350-400 TL ise, şimdi 800-bin TL geliyor. İşyerlerinin durumu daha vahim. Artık işletmelerde kira miktarını geçen elektrik, doğal gaz faturaları var. Böyle bir ortamda sorunları çözmesi beklenen iktidar sorunları çözemiyor. Evet, enerji maliyetleri arttı. 10 liralık faturanın, benzinin, mazotun 7 lirası vergi olursa bu işi sadece enerji maliyetleri ile açıklayamazsınız. Vatandaş eğer mağdursa, devlet bu mağduriyeti çözmek zorundadır ifadelerine yer verirken
CHP Konya  İl Başkanı Av.Barış Bektaş ise zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar diyerek, “Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar. Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı. Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden, Ocak ayı tüketiminin yaklaşık 10 günü de yeni zamlı tarifeden hesaplandı. Ocak ayının 10 günlük elektrik tüketimi fiyatı ile yazılan fahiş zamlı faturalar büyük tepki topladı. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arası arttı. Kademeli Zam, Kademeli Zulüm politikasının ikinci kısmı 1 Şubat tarihinde hayata geçirildi. Bu kez AKP Genel Başkanı zaten fahiş zam yaptığı ilk kademenin 150 kilovatsaat yerine 210 kilovatsaate çıkarılacağını duyurdu.



CHP olarak üstüne basa basa ‘Kademeli tarife, sosyal tarife olmalıdır’ diye defalarca uyardık. Defalarca ‘Düşük kademe, zam yapılmadan en az 230 kilovatsaat olmalıdır’ diye uyardık. İktidarın ben yaparım olur zihniyetiyle ısrarlı basiretsiz yönetimi vatandaşlarımızın bütçesinde yeni gedikler açtı. dedi.






Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi…“Son yıllarda oldukça ilginç bir süreçten geçtiğimizin farkındasınızdır. Ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik çöküşünü yaşarken ancak mizah programlarında ya da komedi filmlerinde izleyebileceğiniz ilginç açıklamalara şahit olmaktayız.Yandaş kanallardaki haberlerde ve tartışma programlarında yapılan algı oyunları, hükümet yetkililerinin açıklamalarındaki tutarsızlıklar ve konuşma üslupları 
Ülkesini seven ve geleceğinden endişe duyan bizleri ve vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir.Son olarak doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamlar vatandaşlarımızın nefesini kesmiş, hayat pahalılığı ile mücadele edemeyen halkımız ülkemizin dört bir yanında protesto eylemlerine başlamıştır. 
Dövizdeki yükselmeyi dış güçlere, gıdadaki artışı stokçulara bağlayan hükümet, elektrik ve doğalgazdaki fahiş zamları nereye bağlamaktadır merak etmekteyiz. Pandemi sürecinde ekonomik olarak ülkemize pandemiden daha fazla zarar veren hükümet, fahiş elektrik ve doğalgaz zamları ile resmen bu duruma tüy dikmiştir. Gelecek partisi olarak bu fahiş zamların vatandaşlarımızın dayanma sınırını çoktan aştığını tekrarlıyor ve: “Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınsın!” ifadelerine yer verdi.



Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet ise parti binasında ilçe başkanları ile beraber düzenlemiş olduğu basın toplantısında yüksek oranda gelen doğalgaz ve elektrik faturalarına tepki gösterdi.
Bu gidişle çok yakında  insanlar evlerine ekmek götüremeyecek. Elektrikleri, doğalgazları kesilecek. Yazık günah bu insanlara. Yapamıyorlarsa bıraksınlar artık." diyen Başkan Varlısenet açıklamasında şu ifadelere yer verdi ;  Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir” dedi
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum