medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

ORHAN ERDEM'DEN 24 AĞUSTOS ONUR GÜNÜ MESAJI

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem,24 Ağustos Günü münasebeti ile yayımlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

ORHAN ERDEM'DEN 24 AĞUSTOS ONUR GÜNÜ MESAJI
24 Ağustos 2021 - 00:16
Her dönemi ayrı zaferlerle taçlanmış olan şanlı tarihimizin altın sayfalarına işlenen başarılarının en önemlilerini içinde bulunduğumuz Ağustos ayında kazandık. Bize Anadolu’nun kapılarını açan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayan Ağustos zaferlerimizi sıralayacak olursak:
11 Ağustos 1473 Otlukbeli ve 23 Ağustos 1514 Çaldıran Meydan Muharebelerine 24 Ağustos 1516’daMercidabık Zaferini,29 Ağustos 1521’de Belgrad’ın Fethini ekledik. 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferimizden sonra 1 Ağustos 1571’de Kıbrıs’ı Fethettik. 23 Ağustos 1921’de Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktasını Sakarya Meydan Savaşı’nı da zaferle geçtik. Hemen ardından da 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruzu yaşadı aziz milletimiz.
Milletimizin topyekûn birliği, azmi, cesareti ve dehası ile kazandığımız Büyük Taarruzda Akşehir’imizin üstlendiği rol bizim için ayrıca gurur vesilesidir.Millî Mücadelemizde en önemli rolü üstlenen Batı Cephesi Karargâhına ev sahipliği yaptık. Mustafa Kemal Paşa Başkomutanlığında çok büyük gizlilik içinde yürütülen hazırlık ve planlama çalışmaları ilçemizde yapıldı. Attığı her adımı izlenen ordumuzun savaş öncesi hareketliliğini ve planlama aşamasını saklı tutmak, Yunanlıların gözünde bu durumu gizlemekiçin yine dâhiyane bir plan yapıldı. O dönemde moda olan birlikler arası futbol maçları kullanıldı ve düşmanı yanıltmak için subaylar arasında yapılacak iddialı futbol maçının yeri Akşehir olarak belirlendi. Aslında yapılacak bu maç planlama aşamasında yaşanacak hareketliliğin ve sonrasında kolordu komutanlarının bir araya gelerek taarruz planlarından haberdar edilmesinin ve açıklanacak Büyük Taarruz kararının kamuflesiydi. 28 Temmuzda yapılan bu maçın ardından 24 Ağustos 1922 günü Akşehir’dekikarargâh tüm ekipmanları ile birlikte ayrılarak Kocatepe’ye ulaştı ve 26 Ağustosta başlayan taarruz 30 Ağustosta zaferle sonuçlandı.
Batı cephesi komutanlığını zafere yolcu ettiğimiz 24 Ağustos 1922 günü Akşehir’imizin Şeref Günü’dür. 99. yıldönümünü kutladığımız Onur Günümüz ’de bize bu onuru miras bırakan atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun inşallah.
Bu vesileile hertürlü övgüyü hak eden kıymetli hemşerilerime selam saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum