medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Akkaya'dan 24 Ağustos Onur Günü Mesajı

Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya,24 Ağustos Onur Günü ile alakalı yayımlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi ;

Başkan Akkaya'dan 24 Ağustos Onur Günü Mesajı
24 Ağustos 2021 - 00:07


Şanlı tarihimizde öyle önemli tarihler ve olaylar vardır ki, bu tarih ve olaylar ülkemizin kaderini değiştirmiştir. İşte yıllardır gurur ve kıvançla kutladığımız 24 Ağustos Onur Günü’müzde bu önemli tarihlerden bir tanesidir.

İstiklal Savaşı mücadelemizde Batı Cephesi Karargahı olma şerefine nail olmuş şehrimizde İstiklal Savaşı’mızın tüm planları tasarlanmış, Cumhuriyetimize giden yolun tüm engellerin kaldırılması için gizli ve önemli çalışmalar burada yapılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarıyla beraber düşmana son darbeyi vurmak için hazırlandığı ve 9 ay 10 gün boyunca planların yapıldığı Akşehir’deki hazırlıkların düşman tarafından öğrenilmemesi için Akşehir’de bir futbol müsabakası düzenlenmiş ve Gazi Mustafa Kemal Nutuk’ta bunu, “28 Temmuz 1922 günü öğleden sonra yaptırılan bir futbol maçını görmeleri ileri sürülerek, ordu komutanları ve bir takım kolordu komutanları Akşehir’e çağrıldı. 28/29 Temmuz gecesi, komutanlarla genel olarak saldırı konusunda görüştüm” sözleriyle ifade etmiştir.

Akşehir’deki tarihi Arasta Çarşımızda ordumuzun silah, mermi, kıyafet gibi tüm ihtiyaçları hazırlanırken Türk Ordusu ve karargâh bütün ağırlıklarıyla birlikte 24 Ağustos 1922 günü Akşehir’den ayrılarak taarruz hattı Kocatepe’ye ulaştıktan sonra 26 Ağustos 1922’de o kutsal emir verildi. 5 gün gibi kısa sürede 30 Ağustos 1922’de, Türk tarihindeki Ağustos ayının zaferlerine bir zafer daha eklendi.

İşte tarihimizdeki en önemli zaferin başlangıcı ve beşiği olan Akşehir’imizde; Onur Günü’müzü yine büyük bir gurur ve kıvançla kutlamanın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Akşehirliler olarak bu tarihle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü bağımsızlık mücadelemizin kazanılarak Cumhuriyetimizin kurulmasındaki en önemli planlar ve hazırlıklar şehrimizde yapılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehrimize defalarca gelerek Akşehirlilerle birlikte bu hazırlıkları bizzat kendisi yürütmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Mücadelemizde kanları ve canlarıyla bu toprakları bize tekrar vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyor, Tüm hemşehrilerimin 24 Ağustos Onur Günü’nü tebrik ediyorum.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum