medyum
Reklam
Reklam
Reklam

BöLGENiN GENCLERi GöZ DOLDURUYOR

AKŞEHİR, YUNAK ve SULTANDAĞLI GENÇLER; EĞİTİM, SPOR VE KÜLTÜREL ALANLARDA ŞEHİRLERİMİZİ TEMSİL EDİYOR ve BAŞARILARLA ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLUYOR.

BöLGENiN GENCLERi GöZ DOLDURUYOR
04 Ekim 2021 - 00:37
ÖZEL HABER
SULTANDAĞLI GENÇ LİDERLİĞİNDE GELİŞTİRİLEN PROJE,
TÜRKİYE ŞAMPİYONU ve DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU


İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören Sultandağlı İsmail Hakkı Çelik 
liderliğinde geliştirilen Deniz Altı Robotu, Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra dünya üçüncülüğü elde etti. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Proje Takımları bünyesinde insansız su altı çalışmaları sürdüren İTÜ ROV Takımı, Türkiye birincisi olarak katıldığı MATE ROV Competition'da "Telepresence" kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Projeye takım liderliği yapan Sultandağlı İsmail Hakkı Çelik, gazetemize yaptığı açıklamalarla robot ve proje hakkında bilgi verdi. 

“ROBOT, DENİZALTINDAN BİLGİ AKTARIYOR”

Üniversitenin farklı bölümlerinden oluşan 30 kişilik bir ekip kurduklarını aktaran Çelik, “Robotumuz, su altındaki görüntüleri yüksek çözünürlükte kontrolcü bilgisayarına ileterek operatörlerin suyun altına inmeden gerekli kontrolleri yapabilmesine olanak tanıyor. Bizlerde deniz altından gerekli bilgileri topluyoruz” sözlerine yer verdi. 

“DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDUK”

Ülke birincisi olarak MATE ROV Competition World'e katıldıklarını ve birçok dünya şampiyonuna karşı mücadele verdiklerini kaydeden Çelik, “Okulumuz bu süreçte her daim bizi destekleyerek yanımızda oldu. Yine bu koşullara rağmen elini taşın altına koyarak birçok takım arkadaşım çalışmaları sürdürdü. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Başarılara ulaşmamızda katkısı olan koşulsuz şartsız desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara minnettarız” ifadeline yer verdi.

İSMAİL HAKKI ÇELİK KİMDİR?

Sultandağı doğumlu olan İsmail Hakkı Çelik, 2015 yılında Meram Lisesi’nden mezun oldu. Mezun olduğu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi, Deniz Teknolojisi Mühendisliği’ni kazanan Çelik, hem eğitimine devam ediyor hem de Aselsan’da çalışıyor. 



NURAN YALÇIN AVRUPA İKİNCİSİ

Akşehirli Halterci Nuran Yalçın, Halter Şampiyonasında silkmede avrupa ikincisi oldu.  Finlandiya’da gerçekleştirilen 23 Yaş altı Avrupa Halter Şampiyonası’na A Milli Halter Takımı ile katılan Akşehirli Nuran Yalçın, silkmede 118 toplam puanı ile 2. oldu. Bu sonuçla Gümüş Madalya kazanan Nuran Yalçın,  Özbekistan’daki üçüncülüğün ardından  Akşehirlileri bir kez daha gururlandırdı. 



ÖZEL HABER
YUNAK ÇAYIRBAŞI’LI 
GENÇ, TEKNOFEST’TE BİRİNCİ OLDU

Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Yunak Çayırbaşı’lı Hüseyin Çelik ve beraberindeki ekip, TEKNOFEST’te birincilik ödülü aldı. Yunak Çayırbaşı doğumlu Hüseyin Çelik ve içerisinde yer aldığı ekip, Teknoloji Festivali’nde birincilik ödülü aldı. Tasarladıkları Jet Motor ile 30 bin liralık ödülü hak eden ekip, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın takdimiyle aldı.  


 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum