medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN AKKAYA'DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya,3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile yayımlamış olduğu mesajda şu ifadelere yer verdi;

BAŞKAN AKKAYA'DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
03 Aralık 2021 - 01:42

1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş; 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun bildirisi ile 3 Aralık tarihi tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması amacı için çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilen bugün, aslında bir kutlama günü değil, farkındalık günüdür. Engellilikten ziyade engellenmekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür.

Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik; desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta engelli kardeşlerimizi kucaklayıp, eşit ve değerli bireyler olduklarını onlara hissettirmeliyiz.

Ülke nüfusumuzun yaklaşık 9 milyonunu engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır ki bu büyük bir oran olup, şehrimizde de pek çok engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizin mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tüm kurumların vatandaşlarımızla işbirliği içinde olması gerekmektedir.

Akşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşam sürebilmesi ve sosyal hayata daha rahat katılabilmeleri amacıyla ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ projemizi hayata geçirerek tüm engelli hemşehrilerimizi; kültürel faaliyetlerine imkân bulabildikleri, çeşitli kurs ve spor imkânları yapabildikleri bir merkeze kavuşturduk. Şehrimiz genelindeki tüm engelli vatandaşlarımızın resmi kurumlardaki işleri halledebilmeleri ve hastaneye gitmek gibi sağlık hizmetlerinde kullanabilmeleri amacıyla başlattığımız Engelsiz Taksi aracımız da hizmetini sürdürmektedir. Yine engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarını şarj edebilmeleri amacıyla kurduğumuz engelli araçları şarj istasyonlarımız da engelli hemşehrilerimizin hizmetine devam etmektedir.

Ayrıca Belediyemiz öncülüğünde; hayırsever hemşehrilerimizin de desteği ile akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtımını da yapmayı sürdürmekteyiz. Şehrimizdeki cadde ve sokaklarda engelli vatandaşlarımızın rahatça inip çıkabileceği rampalar ile görme engelli hemşehrilerimizin daha rahat yürüyebilmeleri için sarı iz yolları yapma çalışmalarımızı da devam ettirmekteyiz. Görme engelli hemşehrilerimiz için akıllı baston dağıttık. Salgından dolayı ara vermiş olsak da engelli kardeşlerimiz için Çanakkale, Konya ve çeşitli illere yaptığımız kültürel gezileri de sürdürmekteyiz.

Unutulmamalıdır ki engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, bizim için birer güç kaynağıdır. Yine hepimiz bilmeliyiz ki; en büyük engel; zihinlerdeki ve gönüllerdeki engellerin olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımızın daha huzurlu bir hayat sürmesi ve engelsiz bir dünya umuduyla, ailelerine ve kendilerine sağlıklı, mutlu günler temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum