medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN AKÇA;SADECE 3 ARALIKTA DEĞİL,HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ !

Mhp (Milliyetçi Hareket Partisi) Akşehir İlçe Başkanı Av. Salih Akça 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN AKÇA;SADECE 3 ARALIKTA DEĞİL,HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ !
03 Aralık 2021 - 00:22
 

Başkan Akça mesajında şu ifadelere yer verdi:P

Hepimizin bildiği gibi 3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak kabul edilerek, doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uymakta sorunlar yaşayan bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak gayesiyle kutlanmaktadır.
Hiç birimizin unutmaması gereken  şey , her bireyin bir engelli adayı olduğu gerçeğidir. Kasıtla olmuş bir yaralanma, hastalık ve ya talihsiz bir kaza sağlıklı olan bireylerin devam eden hayatında engellere sebep olabilir.
Herhangi bir fiziksel veya zihinsel engeli olmayanların da yapamayacağı işler veya aşamayacağı engellerle karşılaşma ihtimali olduğunu hesaba katarsak; yaşanan sorunları, sağlıklı insanların yaşam şartlarına uymak zorunda olan engelli bireyin karşılaştığı engellerin özel durumlarının yarattığı sıkıntıyı telafi edecek destek sistemlerinin noksanlığı olarak da görebiliriz.
Kabul etmek gerekir ki ;özel durumları nedeniyle engellerle karşılaşan vatandaşlarımızın sorunlarının ,onları ve engel durumlarını yılın sadece bir günü veya bir haftasında hatırlanarak, bu zorluk ve sorunları belli bir zamana sığdırarak bu sorunlara çözüm üretmek pek de  mümkün değildir. Zira bu sorunlar görmezden gelindiği veya çözümü ötelendiği sürece büyüyecek, sorunu yaşayanların mağduriyeti de devam edecektir.
Bizler engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunları görebiliyor ve de çözüm yolları bulabilmek için çaba sarf ediyoruz. Onların herkesle eşit haklara, fırsat ve olanaklara sahip bireyler olarak yaşamalarını istiyoruz.
Herhangi bir sebebiyetten dolayı engellerle yaşamak zorunda kalan bireyleri görmezden gelmek, durum ve duygularını anlamaktan yoksun olmak, yardım elini uzatmamak, engelleri kaldırmak için çaba sarf etmemek insani duygulardan mahrum olmaktır ki asıl telafisi olmayan engellilik durumu olarak tarif ve acziyet kabul edilebilecek durum budur.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler; “Tedavisi mümkün olmayan engelin, asıl engelliliğin; buz tutmuş vicdanlarda, sığ politikalarda ve art niyetli zihniyetlerde olduğunu; bunun dışındaki her engelin aşılacağını biliyor ve buna canı gönülden inanıyorum.”  diyerek bize yol gösteren liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin izinde; engelleri kaldırmak üzere güçlü ve etkin politikalar geliştiriyor, çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.
Engelli kardeşlerimizin “Engelliler Gününü ” kutluyor; yılın sadece bir haftası ya da bir günü değil; ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduğumuzu samimiyetle ifade ediyoruz.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum