Reklam
Reklam
Reklam

AKŞEHİR İSMET İNÖNÜ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'NDE NELER OLUYOR !

AKŞEHİR İSMET İNÖNÜ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'NDE NELER OLUYOR !
02 Eylül 2021 - 19:43
Bilindiği üzere şehrimizde bulunan İsmet İNÖNÜ Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alan  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  Akşehir Belediyesi’ne devredilmişti.Bu devir karşılığında Akşehir Belediyesi İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi için atölye ve okul binalarını yapmayı taahhüt etmiş ama gelinen son noktada okulların  eğitime başlamasına bir haftadan az bir müddet kalmasına rağmen öğrencilerin hangi binada eğitim göreceği hala muallaktadır.

Gelinen son noktada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulun sanayide ki Akkomsan Fabrikasına  taşınmasını önermiş,Akkomsan binasının uygun olmadığı görülmüş ve neticesinde ise yeni yer olarak D 300 karayolu üzerindeki Sağlık Meslek Lisesi binasına taşınması istenmiştir.Öğrencilerin kültür derslerini  yüzyüze  eğitimle bu binada,uygulamalı dersleri ise online olarak göreceği belirtilmektedir.
Senelerdir Akşehir ve bölgesinde marka bir okul misyonu yüklenen ve bölgede binlerce usta yetiştiren İsmet İNÖNÜ Endüstri Meslek Lisesi’nin mevcut binasının güçlendirilmesi ve güvenlik riski taşıdığı  gerekçesi ile taşınma kararı alınmıştır.

 Aynı zamanda geçmiş yıllarda güvenlik riski taşıyan okulların binalarının yeniden yıkılarak yapılması yahut güçlendirilmesi yapılıp eğitim öğretim dönemine hazır  edilirken İsmet İNÖNÜ Endüstri Meslek Lisesi’nin bu duruma düşürülmesinin sebeblerinin altında BATI CEPHESİ KARARGAHI Komutanı ve  Lozan Kahramanı İsmet İNÖNÜ isminin Meslek Lisesi’nden silinmesi mi vardır ?
Konuyla alakalı vatandaşlardan alınan görüşlerde Akşehir Belediyesi’nin taahhüt etmiş olduğu binayı yapıp teslim edinceye kadar İsmet İNÖNÜ Endüstri Meslek Lisesi’nin kendi binasında eğitim öğretime devam etmesi yaygın görüştedir.

Okul binasının  D 300 karayolu üzerindeki Sağlık Meslek Lisesi’ne geçici olarak taşınmasında aynı zamanda büyük bir ulaşım sorunu yaşanacağından bu yanlış uygulamadan yol yakınken vazgeçilmesi konusunda Akşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyu yeniden değerlendirmesi ve iktidarı , muhalefeti ile şehrimizde faaliyet gösteren tüm siyasi parti temsilcilerinin,sendıka ve stk  başkanlarının konuya duyarsız kalmamaları sanayi esnafının,halkımızın  ve öğrenci velilerinin yegane temennisidir.

HABER MERKEZİ
 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Sevim Uzun
    2 yıl önce
    Eğitim ve orada yetişecek gençler belediyenin hizmet binasından daha önemli belediye nerede olsa hizmet verebilir. Ancak öğrenciler kültür derslerini yüzyüze uygulamalı dersleri online olması ancak eğitimle dalga geçmektir. Eğitim herşeyden önemlidir
  • Adnan Güneş
    2 yıl önce
    Taşının demekle olmuyor Yerine eğitm öğretim yapılacak yer bulmadan olmaz. Emekli öğretmeni olarak protosto ediyorum .