medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEKER PANCARI, TON BAŞINA: 420 LİRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de “2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması” programında şeker pancarı fiyatlarını açıkladı. Erdoğan, bu yıl şeker pancarının alım fiyatının ton başına 420 lira olacağını belirtti.

ŞEKER PANCARI, TON BAŞINA: 420 LİRA
20 Eylül 2021 - 02:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında,

“İnşallah bu yılda bereketli bir yıl geçireceğiz. Şeker pancarı alım fiyatı geçen sene ton başına 336 lira olmuştu. Bu yıl ki fiyatı ton başına 420 lira olarak belirledik. Yüzde 25’lik artışı ifade eden şeker pancarı alım fiyatları tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN ALTAY’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR 
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şeker pancarı alım fiyatının artırılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Konya’nın sürekli artan üretimi ve iş gücüyle Türkiye’nin önemli gıda ve tarım şehirlerinden biri olmaya devam ettiğini belirten Başkan Altay, tarımsal desteklerle çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi. Başkan Altay, “Şeker pancarı alım fiyatının 420 liraya yükseltilmesi çiftçimiz adına sevindirici bir haber olmuştur. Her zaman üreticimizin ve çiftçimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Yüzde 25\'lik artış çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun. Allah, bereketini artırsın.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ YOKUŞ:
‘FİYAT YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise, şunları söyledi: “Son bir yılda maliyetleri yüzde 80’e kadar artan üreticimize yüzde 25’lik bir artışı müjde gibi vermek çiftçimizle alay etmektir. İktidarın şeker pancarı alım fiyatını çiftçimizi zor durumda bırakmayacak şekilde yeniden gözden geçirmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN PARLAKER: “EN AZ 600 LİRA OLMALIYDI”
Hükümetin  açıklamış olduğu pancar fiyatlarını değerlendiren CHP Yunak İlçe Başkanı Hüseyin Parlaker ise, “Geçen yıla göre iki misli artan gübre ve tohum fiyatlarının yanı sıra ülkemizde yaşanan kuraklıklık da çiftçiyi kötü bir şekilde etkiledi. Pancar fiyatına uygulanan % 25 zam artışı artan girdi maliyetleri yanında çok komik kaldı. Pancar fiyatlarının en az ton başına 600 tl olması gerekir ki çiftçimizin yüzü gülsün” dedi

 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum