medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞATILIYOR

VATANIMIZ iÇiN CANINI HiÇE SAYARAK GÖREViNi YERİNE GETİRİRKEN ŞEHADET ŞERBETiNi iÇEN ŞEHiTLERiMiZiN iSiMLERI AKŞEHiR, YUNAK, ÇELTİK VE TUZLUKÇU’DA; KAMU, KURUM, KURULUŞLARA, PARKLARA VE CADDELERE VERİLEREK YAŞATILIYOR.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞATILIYOR
20 Aralık 2021 - 10:12
ŞEHİT KAYMAKAM FATİH SAFİTÜRK’ÜN İSMİ
İMAM HATİP LİSESİ’NDE YAŞATILIYOR. 


10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’ Derik İlçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkan Vekilliği yaparken terör örgütü tarafından  bombalı saldırı sonucu şehit edilen Sakaryalı ve akşehir’im damadı Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Akşehir’de de yaşatılıyor. Şehit Kaymakam’ın ismi Erkek İmam Hatip Lisesi’ne verildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN DE İSMİ VERİLDİ

15 Temmuz Darbe girişiminin önlenmesinde canını ortaya koyan Niğdeli Şehit Ömer Halisdemir’in ismi Akşehir’de yaşatılıyor. Şehit Halisdemir’in ismi Kileci Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi’ne verildi. 

15 Temmuz Şehitlerinden Zeynep Sağır’ın ismi ise  Proje İHL olarak bilinen İmam Hatip Lisesi’ne verildi. 

Şırnak Beytüşşebap’da katıldığı operasyonda kayalıklardan düşerek ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan Uzman Çavuş Aykut Kazar’ın ismi Akşehir’de Anaokulu’nda yaşatılıyor.

Yüksekova ilçesinde devriye gezen polis arabasının zırhlı araca çarpması sonucu şehit düşen polis memuru Ali Ergün’ün ismi Akşehir Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde yaşatılıyor.  

2017 yılında Diyarbakır’da kırsal mahallede PKK’lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer’in ismi Kuruçay Mahallesi’nde eğitim veren Akşehir Anadolu Lisesi’nde yaşatılıyor.  

ŞIRNAK’ta Gabar Dağı’nda operasyon sırasında PKK’lı teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yunus Ertürk’ün ismi Akşehir Selçuklu Lisesi’nde yaşatılıyor.  

2016 yılında Diyarbakır Sur’da yürütülen operasyonlarda şehit düşen Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un ismi, Akşehir’de İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşatılıyor.  

Yine 2016 yılında Diyarbakır Sur’da yürütülen operasyonlarda şehit düşen Uzman Çavuş Nebi Arslan’ın ismi, Akşehir Öğretmenevi’nde yaşatılıyor.

2015 yılında Hakkari’de yürütülen operasyonda şehit düşen Özel Hareket Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi Akşehir Otogarı yanında yer alan parkta yaşatılıyor.

SİİRT’in Pervari İlçesi’nde düşen askeri helikopterde şehit olan Reisli Şehit Mesut Şeker’in ismi kendi Mahallesi’nde yer alan Reis Ortaokulu’nda yaşatılıyor.  

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında 4 Nisan 2012’de teröristlerle girilen çatışmada 28 yaşında şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak’ın ismi Antalya Manavgat’ta Ortaokul’da yaşatılıyor.  

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düşen Sikorsky helikopterde şehit olan 12 askerden İstihkam Binbaşı İsmail Cem Yakınlar’ın ismi Akşehir Ticaret Meslek Lisesi’nde yaşatılıyor.  

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in ismi kendi memlekeri Yazla Mahallesi Ortaokulu’nda yaşatılıyor.  

Van Başkale karayolunda, PKK’lı teröristlerin askeri araca düzenlediği saldırı sonucu şehit olan askerlerden Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Sağ’ın ismi kendi Mahallesi Yeşelköy İlkokulu’nda yaşatılıyor.  

2008’de Hakkari Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Muharrem Samur’un ismi Konya Selçuklu’da futbol stadında yaşatılıyor.  

2008’de Tunceli’de terör örgütü PKK üyelerinin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Halis Kırımlı’nın ismi kendi mahallesi Adsız’da İlkokul’da yaşatılıyor.

Şehit Astsubay Murat Ateş’in ismi Akşehir’de sokakta yaşatılıyor. 1992 yılında Mardin'in Ömerli ilçesinde Yedek Subay olarak görev yaparken devriye gezdiği sırada şehit düşen Asteğmen Turgut Makascı’nın ismi Akşehir’de Altunkalem Mahallesinde caddede ve Doğrugöz Mahallesinde ilkokulda yaşatılıyor.

1995 yılında Kuzey Irak’ta düzenlenen  operasyonlar kapsamında şehit düşen Piyade Er Şehit Şükrü Yıldız’ın adı Akşehir’de sokakta ve Akşehir 31. İkmal Alay Komutanlığında yaşatılıyor.  

Siirt'te bölücü terör örgütü Pkk' ya yönelik operasyonlar esnasında el bombasının patlaması neticesinde şehit olan Piyade Çavuş Yaşar Soylu’nun adı, Çamlı İlk ve Ortaokulu ile Akşehir Kileci Mahallesinde sokakta yaşatılıyor.

1995 yılında şehit olan Astsubay Ergün Karakuş’un ismi Kileci Mahallesi’nde sokakta yaşatılıyor.  2000 yılında şehit olan Jandarme Er Bekir Özer’in ismi, Seyran Mahallesi’nde sokakta ve Reis Mahallesi’nde ilkokulda yaşatılıyor.

31 Mart 1995 tarihinde Van'da vatani görevini yaparken Kuzey Irak'ta şehit olan Özden Çınar'ın ismi Akşehir Syran Mahallesinde sokakta ve Akşehir Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşatılıyor.  

25 Mayıs 1988 tarihinde Hakkari Şemdinli İlçesi Tütünlü Köyü Güleç Mezrasında, bölücü terör örgütü PKK lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Şehit Piyade Onbaşı Osman Aydoğan’ın ismi, Yeni Mahalle’de bir sokakta ve Akşehir Halk Eğitim Merkezi’nde yaşatılıyor.  

1999 yılında Diyarbakır’da şehit olan Emniyet Amiri Murat Uçar’ın ismi, Akşehir’de Altunkalem Mahallesinde bir sokakta ve Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme istasyonunda yaşatılıyor.  

Şehit Ruhi Tunç, Şehit Mehmet Tekeli, Şehit İsmail Karademir, Şehit Taner Koç, Şehit Bünyamin Ertürk, Şehit Metin Çoban, Şehit Tuncay Yapıcı, Şehit Hasan Beyazıt, Şehit Hasan Erbil, Şehit İbrahim Bozoğlu, Şehit Ramazan Aktekeli, Şehit Muharrem Başer, Şehit İsmail Kandemir ve Şehit Muammer Öz’ün isimleri Akşehir’de sokak ve caddelerde yaşatılıyor.

Ayrıca, 1995 yılında Mardin Dargeçit’te öğretmenlik yaptığı sırada şehit olan Gürkan Arıtürk’ün ismi Akşehir’de sokakta ve Kız Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde yaşatılıyor.  

Van depreminde öğretmen eşi ile birlikte şehit olan Öğreten Emel Türkoğlu’nun adı Akşehir 75. Yıl ortaokulunda yaşatılıyor.  

2010 yılında görev sırasında araç kazası ile şehit olan Piyade Çavuş, Yıldırım Arat’ın adı, Yunak Koçyazı Mahallesi Ortaokulunda yaşatılıyor.  

1993 tarihinde PTT role istasyonu ve Yenidoğan Jandarma Komutanlığına bölücü terör örgüt üyelerinin açmış olduğu ateş sonucu şehit olan Jandarma Er İbrahim Bozoğlu’nun adı Koçyazı Mahallesi ilkokulunda yaşatılıyor.  

1992 yılında Iğdır’da öğretmenlik görevini yürütürken şehit olan Şevki Akgün’ün adı Yunak MTAL’de ve Iğdır’da bir ilkokulda yaşatılıyor.  

1987 yılında Hakkari’de şehit olan Cemalettin Şekerci’nin ismi Tuzlukçu ilçesinde ilkokulda yaşatılıyor.  

1996 yılında Hakkari’de şehit olan Tuncay Yapıcı’nın adı Konarı Ortaokulu’nda yaşatılıyor.  

1989 yılında Şırnak’ta şehit olan Birol Dağlı’nın adı Tuzlukçu Çok Programlı Lisesi’nde yaşatılıyor.

1990 yılında Şırnak’ta şehit düşen Ercan Karaca’nın adı Tuzlukçu Tursunlu Mahallesi’nde hizmet veren sosyal tesislerde yaşatılıyor.  

2014 yılında Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin ismi Çeltik İlçe Devlet Hastanesi’nde yaşatılıyor.  

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Aktay’ın adı Yunak Kuzören Ortaokulu’nda yaşatılıyor.  

Kuzey  Irak sınırında şehit olan Ömer Faruk Erdem’in adı Tuzlukçu’da kütüphane’de yaşatılıyor.  Adını anamadığımız tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum