medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

NEDiR BU FARKLILIK?

AKŞEHİR’DE YEREL VE ULUSAL MARKETLERDEN ALIŞVERİŞ YAPAN VATANDAŞLAR, FİYATLARIN FARKLILIĞINDAN ŞİKÂYETÇİ.

NEDiR BU FARKLILIK?
11 Ekim 2021 - 00:29
Akşehir’de bir gün içerisinde yerel ve ulusal marketleri ziyaret ederek adeta ucuz ürün arayan vatandaşlar, şok geçirdi. Temel gıda ürünleri ve temizlik ürünleri alışverişi yapan vatandaşlar, farklı marketlerdeki fiyatların aynı olmadığını ve çok büyük farklar olduğunu gördü. 

"BU KADAR DA OLMAZ"
Geçtiğimiz yıllarda fiyat farklarının bu kadar çok olmadığını dile getiren ve isminin kapalı yazılmasını isteyen F.K.

“Bir kilogram çay fiyatında 10 liraya kadar fark var. Aynı kilogram ve aynı marka çay A marketinde 33 lira iken B Marketinde 43 lira. Pandemi bahane edilerek te fırsatçılık yapılmaz. Tamam, zam yapılıyor zamlardan biz de şikâyetçiyiz. Bu kadar da olmaz, fırsatçılıktan kazandıkları para acaba ne kadar helal?” ifadelerine yer verdi. 

"3-5 LİRA DEYİP GEÇMEYİN"
“3-5 liralık farklar, toplamda bizleri sıkıntıya sokuyor” diyen F.K.,

“Pandemi sürecinin fırsatçılığa yol açtığını kaydetti. Marketleri gezerek şok yaşadığının altını çizen F.K. “Sadece çaydadır diye düşünürken fiyat farklılığının temizlik ve gıda ürünlerinin tümünde olduğunu fark ettim. Ayrıca, bir ürün A marketinde pahalıyken B marketinde ucuz, işin şaşırtıcı tarafı ise B marketinde pahalı olan ürün bu kez A marketinde ucuz. Geçtiğimiz yıllarda A Market genelde pahalı veya B market genelde ucuz derdik. Ama şimdi şu ürün şurada pahalı şu ürün şurada ucuz diyebiliyoruz. Adeta bugün şok geçirdim” ifadelerine yer verdi.

"ETKİLENİYORMUŞ GİBİ YAPIYORLAR"
Bu konuda görüşüne başvurduğumuz uzmanlar,

“Fiyatlardaki değişikliğin haklı bir sebep olup olmadığını tespit etmek kolay olmuyor. Fakat şu bir gerçek ki, ülke genelinde bazı ürünlerin girdi maliyeti döviz veya ekonomik dalgalanmadan etkilenmemesine rağmen, sanki etkileniyormuş gibi yapan marketler var. Serbest piyasa ifadesinin arkasına sığınan işletmeleri görüyoruz. Zaten devletimiz fahiş fiyat ve stoklama konusunda önemli adımlar atıyor. Şikâyet mercileri açık, vatadaşlarımız dilediği gibi şikâyette bulunabilir” ifadelerine yer verdi. 


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum