medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

MHP AKŞEHİR KAMYONCU ESNAFININ YANINDA

MHP Meclis Üyelerinin Belediye Meclisinde sürekli olarak gündeme getirdiği Kamyoncular Garajının Park Alanının yapım çalışmaları başladı. Mhp İlçe Başkanı Salih Akça Kamyoncuları ve alanı ziyaret etti.

MHP AKŞEHİR KAMYONCU ESNAFININ YANINDA
05 Haziran 2021 - 19:07
Mhp Akşehir İlçe Başkanı Av.Salih Akça ziyarete ilişkin olarak :" MHP Meclis Üyelerimizin Belediye Meclisinde sürekli olarak gündeme getirdiği Kamyoncular Garajının Park Alanının yapım çalışmaları başlamıştır.Yapılan çalışmaları Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte yerinde inceledik.Kamyoncu esnafımıza hayırlı olsun Bu vesile ile bu işin yapılmasında duyarlılık gösteren Belediye Başkanımız Sn.Dr. Salih Akkaya Beyfendiye teşekkür ederiz.

Yaklaşık 2 yıldır devam etmekte olan ve her ne kadar belli dönemlerde hafifleme gözlemlense de uzunca bir süre daha hayatımızdan çıkmayacağı artık neredeyse kesin hale gelen Covid-19 pandemisi dolayısıyla, okullarda yüz yüze eğitimin de yapılmaması veya dönem dönem kısıtlı bir şekilde yapılması sebebiyle her iş kolu gibi okul servisleri de etkilenmiştir. Bilindiği üzere öğrenci servisçiliği yapmak suretiyle evine ekmek götüren vatandaşlarımızın, servis hizmetine tahsis ettikleri araçların en fazla 12 yaşında olması gerektiğine ilişkin sınırlama getirilmiştir. Ancak 2 yıldır öğrenci taşımacılığı yapamayan servis araçları bu süre zarfında çalışmaksızın 2 yıl yaşlanmış, birçok servis aracı getirilen sınır nedeni ile öğrenci taşımacılığında kullanılamaz hale gelmiştir. Servisçilik yapan vatandaşlarımız ise 2 yıldır çalışamamaktan kaynaklı ekonomik sıkıntıları sebebiyle araçlarını yenileyememektedir. Bu nedenle vatandaşımızın sıkıntısının bir nebze giderilebilmesi için öğrenci servis araçlarına getirilen bu yaş sınırlamasının, personel servis araçlarındaki düzeye getirilerek 19 yaşına çıkarılması gerekmektedir. Bunun yanında kamyon ve tır gibi araçlarla nakliyecilik yapan vatandaşlarımız dijital takograf kullanmakta olup, 24 saatlik süre zarfında 9 saat araç kullanmalarına izin verilmektedir. Bu süreler her ne kadar trafik güvenliğinin sağlanması amacı ile sınırlanmakta ise de; çeşitli altyapı eksikliklerinden dolayı şoförlerimiz kendilerine verilen sürenin sonunda kamyon ve tırlarını park edecek alan bulamamakta, dinlenme tesislerinde de kendilerine park ederek dinlenme imkanı tanınmadığından dolayı zorunlu olarak süre ihlaline düşmektedir. Bu durum da ehliyetlerinden 20 puan kaybına sebep olmakta, 5 kez aynı şekilde süre ihlalinde ise ehliyetlerine el konulduğundan dolayı ekonomik olarak zorlanmaktadırlar. Bu nedenle kamyonları veya tırları ile nakliyecilik hizmeti veren şoförlerimiz için öngörülen bu süre sınırının 4 saat 1 saat dinlenme şeklidne olmak üzere 4+4+4 olarak değiştirilmesi, hem trafik güvenliği açısından hem de nakliyecilik hizmeti verenler açısından daha uygun olacaktır.

Bölgemizde; Akşehir, Yunak ve Ilgında mukim motorlu taşıyıcılar kooperatifleri ile şoförler odasına kayıtlı hizmet veren taşımacıların sayısı dikkate alındığında; yaklaşık 5.000 aile taşıma ve nakliye hizmeti ile karınlarını doyurmaktadır. Ayrıca mevcut pandemi koşullarında; en katı kapanma dönemlerinde dahi hiç durmayan gıda taşımacılığı hizmeti de düşünüldüğünde, bu işten geçimini sağlayanların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınması ve düzenlemelerin yapılması elzem hale gelmiştir.
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum