medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ELMA'DAN 8 MART MESAJI

BAŞKAN ELMA'DAN 8 MART MESAJI
07 Mart 2022 - 20:16
 CHP Ilgın İlçe Kadın Kolları Başkanı Feray Elma 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliği eksiksiz olarak sağlanmadan tam bir demokrasiden ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Nüfusun yüzde 50´sini oluşturan kadının temsil edilmediği demokrasi, eksik bir demokrasidir. Kadınların mücadele tarihinin sembolü, mihenk taşı olan 8 Mart Dünya Emekçi Dünya Emekçi Kadınlar Günü kadınların eşit, adil ve özgür bir Dünya için seslerini, sözlerini yükselttikleri en özel gündür. Kadınların her gün katledildiği, erkek şiddetine maruz kaldığı, eğitimde, istihdamda, siyasette varla yok arası olduğu, sosyal hayattan dışlanmak istediği bir ülkede kadınların sadece bir gün bile olsa seslerini duyurabilmesi açısından anlamlıdır.
“KADINLAR EVİMİZİN DİREĞİDİR” “
Kadın toplumun temel direğidir. Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” diyerek kadının toplumsal yaşama katılmasının zorunluluğunu belirtmiştir. Bu anlayışın sonucu olarak kadınlara seçme-seçilme hakkını, dünyanın birçok ileri ülkesinden önce vermiştir. Günümüzün kadın gerçeği, ülkemiz açısından içler acısıdır. Kadın hırpalanan, yaşamın dışına itilen, aşağılanan ve cinayetlerle yok edilen bir varlık durumuna düşürülmüştür.” “KADINLAR KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR” “Cumhuriyet’in bütün değerlerini yok etmeye kararlı iktidar, kadını sadece çocuk yapan bir kuluçka makinesi, evin hizmetçisi olarak görüyor. Bu anlayış, ülkemizin geleceği için korkutucudur. 8 Mart 1857’de, ABD New York’ta çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla greve giden işçilere yapılan büyük saldırıda ölen 129 işçinin çoğu kadındır. Bu günün anısına, yıllar içinde yapılan çalışmalarla, kadının toplumdaki onurlu yerini sağlamak anlamında 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.
” “CHP İKTİDARINDA KADINLAR HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK” “Kadın için gün, insanca yaşama koşullarına kavuşacağı gün olacaktır. Kadın eğitilmeli, haklarını bilmeli ki, toplum tek kanatlı kuş olmaktan çıkabilsin. Ayrıca, toplumda kadının eğitim düzeyi ve toplumsal yaşama katılmasının ölçüsü, Türkiye’nin de çağdaşlık-uygarlık ölçüsü olacaktır. Sosyal demokrat anlayışın egemen olacağı CHP iktidarında kadın, hak ettiği onurlu yaşamına ve toplumsal gücüne mutlaka kavuşacaktır.”dedi
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum