medyum
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ÇARDAKOĞLU: YENİ ADLİYE SARAYIMIZ YAPILACAK

Yapılan ve yapılacak olan yatırımlar konusunda değerlendirme yapan AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN ÇARDAKOĞLU: YENİ ADLİYE SARAYIMIZ YAPILACAK
15 Kasım 2021 - 15:16
AK Parti Akşehir İlçe Binasında yapılan toplantıda yapılan ve yapılacak olan yatırımlar masaya yatırıldı. Basın toplantısına Başkan Çardakoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Ak Parti Akşehir Başkan yardımcıları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir'e Yeni Adliye Sarayı yapılacağını duyurdu. 

Konuyla ilgili detay veren Başkan Çardakoğlu, Adliye Sarayının ihale kapsamına alındığını ve ihalenin 6 Aralık 2021'de yapılacağını belirtti.

Basın toplantısında ayrıca Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgilendirme yaptı. 

İŞTE BAŞKAN ÇARDAKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

Öncelikle salgının başlangıcından itibaren kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, şuan tedavi gören hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Bugün sizlerle paylaşacağımız basın toplantımız hem yatırımı tamamlanan hem de yatırım programına alınan projeler hakkında, teşekkür ve bilgilendirme üzerine olacaktır.
Konuşmalarıma başlamadan önce şehrimize birçok yatırımın kazandırılmasında büyük payı olan Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem Bey ve yerelde hem yatırımların takibi hem de bunlara uygun zemini hazırlayan Belediye Başkanımız Salih Akkaya Bey ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. 

"NASIL GÜÇLÜ DEVLET OLUNURU, DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Dünya olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bir tarafta pandeminin etkileriyle uğraşırken bir taraftan kuraklığın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Tabi bu süreç bizlere birçok şeyi tecrübe etmemizi ve görmemizi sağladı, gelişmiş olarak nitelendirdiğimiz ülkelerde tıbbi malzeme, yatak, solunum cihazı gibi birçok kalemin yetişmediğine, hatta solunum cihazını hastanelerinde 55 yaş üstünden alıp daha gençlere takmalarına şahit olduk.
Covid yüzünden ölen insanların soğutuculu tır dorselerine konmasına hatta bazı ülkelerde kepçelerle definleri gördük.Şöyle bir gerçek var. Büyük devlet, güçlü devlet; Birçok ülke güçlü devlet olabilir ama büyük devlet olamaz ya da tam tersi. Ülkeler 65 yaş üstü vatandaşlarını gözden çıkarmışken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üstüne evlerinden çıkmamasını öğütlemiştir. Halen daha virüs için kullanılan ilaçlar, hastane masrafları ve aşılar devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Pandemi sürecinde hem vatandaşının sağlığını, hukukunu düşünmek hem de ülkenin başına gelen seller, depremler ve yangınlar mücadele etmek bizim Büyük ve aynı zamanda Güçlü Devlet olduğumuzun kanıtıdır. 

"MUHALEFET, NASIL ZARAR VERİRİM DİYE UĞRAŞIYOR"

Dikkat ederseniz gün geçmiyor ki her gün yeni bir yolun, tesisin, yatırımın, birçok projenin açılışı yapılıyor. Ama maalesef muhalefet bunları görmediği gibi ülkemize nasıl zarar veririmin hesabını yapıyor. Provokasyon amaçlı birçok hamleye devam ediyor. Ama vatandaşımız bunları iyi bir süzgeçten geçirip, sandıkta ona göre cevabını verecektir.
Ülke genelinde yatırımlar nasıl pandemiye rağmen devam ettiyse Şehrimizde de aynı hızla devam etmiştir. Hem Bakanlıklarımızın, hem Büyükşehir Belediyemizin hem de İlçe Belediyemizin yatırımları hız kesmemiştir. Ben sadece üçünden bahsedip sözlerimi tamamlayacağım.

"BU YOLLAR ÜLKEMİZE BÜYÜK TASARRUF SAĞLAYACAK"
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu Bey’in katılımlarıyla açılışını yaptığımız Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir-Tuzlukçu yolu memleketimize hayırlı olsun. Bu yatırımla zamandan 5,6 milyon TL, akaryakıttan ise 5,2 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 10,8 milyon TL tasarruf sağlanacak ki bu gerçekleşen ciddi bir rakam, bu vesileyle olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

"BÖLGE HASTANEMİZ SAĞLIĞIN NOKTASI"
Hastanemizle ilgili son gelişmeler ise; Ek binamızın ihalesi 26 Kasımda 18.500 metrekare kapalı alan, 13 yataklı 3.Basamak yoğun bakım, ayaktan ve yatan hastalar için fizik tedavi ünitesi, toplum ruh sağlığı merkezi gibi nitelikli birimlerin olduğu 150 yatağın büyük çoğunluğunun tek kişilik odalardan oluştuğu bir bina olacak. Anjio ünitesi için cihaz ihalesi planlamaya alındı. Cihaz alınır alınmaz fiziki hazırlık yapılarak 2022 yılında hizmete girecek inşallah. Kalp hastalarımız artık Akşehir’de daha iyi ve daha hızlı tedavi görecek. Son atamada 1 göğüs hastalıkları uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 1 acil tıp uzmanı kadroları açıldı. Hekimlerimiz 10 gün içerisinde göreve başlayacak, böylece hekim eksikliğimiz kalmayacak. Bu vesileyle Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mehmet Koç’a hastane Başhekimimiz Bülent Erdem Bey ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.
    
"ADLİYE BİNAMIZ YAPILACAK"
Son olarak Akşehir Adalet Binamız ihale kapsamına alınmıştır. Yeni Adliyemiz 14.850 metrekare yüz ölçümünde ki eski cezaevimizin arsasına yapılacaktır ve Allah izin verirse 06.12.2021 tarihinde ihale edilecektir. Akşehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül ve ekibine yerelde ise daha önce bu yatırımı takip eden Başsavcılarımız ve şuan görevde olan Başsavcımız Abdülhamit Durgut’a İlçemiz adına Teşekkür ediyorum.
    
"BU BAŞARI EKİP İŞİ"
Tabi biz en başından beri bu işlerin ve yatırımların ekip işi olduğunu savunduk, yatırımlarımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Bakanlarımız, Cumhur ittifakımızın mensupları, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Hasan Angı Bey ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey ve ekibi, Belediyemiz ve teşkilatlarımızın süreçleri ortak bir şekilde yönetmesi ve yürütmesiyle gerçekleşiyor. Allah hepsinden razı olsun. Milletimizden aldığımız güçle projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaya devam edelim ve lütfen zamanı gelince aşımızı olmaya özen gösterelim. Hepinize Saygılar.





 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum