medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN AKKAYA'DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya Mevlid Kandiliyle ilgili olarak mesaj yayımladı. Başkan Akkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

BAŞKAN AKKAYA'DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
17 Ekim 2021 - 02:56
Değerli Hemşehrilerim; Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Yüce Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği peygamberler halkasının son ve en önemli temsilcisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV); getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle, asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak idrak ediyoruz.O’nu sevmek ve örnek almak;  sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılmasıdır.
Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandil’ini kutluyor, bu mübarek günün salgından kurtulmamıza, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederek, en kalbi sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum