medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Akkaya'dan Down Cafe Müjdesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Akşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Akkaya'dan Down Cafe Müjdesi
06 Aralık 2021 - 00:25

Başkan Akkaya’nın ziyaretine Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Kemal Akkoyun, AKŞENDER Başkanı Abdülkadir Susam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Engelsiz Yaşam Merkezinde bir konuşma gerçekleştiren Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya " Engelsiz Yaşam Merkezimizde engelli kardeşlerimiz için spor imkanları ve onlara yararlı birçok kursları burada onlara sunuyoruz.  Burada kardeşlerimiz gayretleriyle çok güzel işler başarmaktadırlar. Tabi Sosyal Hizmet Merkezi de aynı yerde olduğu için alan biraz daralıyor ama hafta sonu Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımızın yanındaydık, kendileri  ‘siz arsa verirseniz biz bir bina yapalım’ dedi, bizde bir yer verelim dedik. İnşallah onlara bir arsa verirsek burası aslına dönecek, Asıl sahibi sizlersiniz. Onlar şu anda burada olduğu için siz biraz sıkışmış oldunuz ama inşallah bundan sonra diğer odalar, spor salonları da sizlerin emrinde olacak. Yine faaliyetler, E-KPSS kursları gibi çalışmalarımız devam edecek. Her gün önemli ama bugün bu vesileyle bir araya geldik, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de kurslarımıza çok destek veriyor, Ben tekrar 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmasın. Bu milletin yaşlısı, genci, engelli olanı olmayanı hepsi bir bütündür, bir ailedir" diye konuştu.  

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, engelli vatandaşlarla sohbet ederken yakın zamanda tarihi Arasta Çarşısı içinde Down Sendromlu bireylerin çalışabileceği, engelliler için ekonomik katkı sağlayacak bir Down Cafe açacaklarının da müjdesini verdi. Down Cafe’de özellikle down sendromlular başta olmak üzere zihinsel engelli bireylerin mesleki rehabilitasyonla sosyal becerilerinin, iletişim becerilerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Başkan Akkaya program sonunda görme engelli Selime Akkoç’a akıllı baston armağan etti.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum