medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam

AKŞAD BAŞKANI İNCE'DEN ONUR GÜNÜ MESAJI

Akşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi İsmail İnce,24 Ağustos Onur Günü münasebeti ile yayımlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

AKŞAD BAŞKANI İNCE'DEN ONUR GÜNÜ MESAJI
24 Ağustos 2021 - 01:31
Birinci Dünya Savaşından sonra Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde bütünlüğümüzü korumaz için 1919-1922 yılları arasında çok cepheli siyasi ve askeri mücadeleye girmiş bulunmaktayız. İngiliz destekli Yunanlılar ülkemizin batı bölümünü işgal etmişler, bu işgale karşı üç savunma savaşı yapılmıştır. 1. ve 2. İnönü Savaşları ve Sakarya Savaşları. Sakarya savaşından sonra düşman Sakarya nehrinin doğusuna geçirilmemiştir. Bu mücadelede yunan belleğine ‘Küçük Asya Felaketi’ adıyla yazılmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk düşmanı yurttan çıkarmak için hazırlıklara başlamış ve bunun için de 1921 yılı Kasım ayı ortalarında Alagöz’den Akşehir’e taşınan Batı Cephesi Karargâhı, 24 Ağustos 1922 tarihine kadar karargâh görevini üstlenmiştir. Taarruz’a ilişkin strateji ve planları burada belirlemiştir. Akşehir'de hazırlanan ordu Büyük Taarruz için buradan cepheye hareket etmiştir.
Bu zafer yolculuğunda sessiz ve fark edilmeden ilerlemek için atların ayağına keçeler takılmıştır,  kağnıların tekerlerine keçeler sarılarak gece cepheye intikaller başlamıştır. 
Akşehir halkı da İstiklâl’e giden yolda cephe gerisinin kahramanları olarak tarihteki yerini almıştır. Arasta dükkânlarında askere destek sağlayacak silahlar ve cephaneler imal edilirken, evlerde giysiler dikilmiş, ninelerimiz 24 saat boyunca gönüllü hemşirelik yaparak, yaralıların tedavilerini üstlenmişlerdir.
Yapılacak toplantıların da büyük bir gizlilik içinde yapılması ve savaş hazırlıklarının düşmana fark ettirilmemesi için Atatürk tarafından 28 Temmuz 1922’de düzenlenen futbol maçı da amacına ulaşmıştır. Maç dolayısıyla Akşehir’e gelen üst düzey komutanlar Büyük Taarruz konusunda bilgilendirilmişler, onların fikir ve önerileri de alınarak hazırlıkların bir an önce tamamlanması sağlanmıştır.
Akşehir, Batı Cephesi Karargâhı’nı 24 Ağustos 1922’de büyük bir coşku ve dualarla uğurlamış ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, aziz milletimin şanlı zaferiyle sonuçlanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, saygıdeğer Akşehirli hemşerilerimizin "24 Ağustos Akşehir Onur Günü"nü en samimi duygularımla tebrik ediyor, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız korumak için canlarını  seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; kahraman gazilerimizin emanetlerine layık olmayı niyaz ediyorum.."
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum