medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin detayları belli oldu

62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin detayları belli oldu
02 Temmuz 2021 - 10:08

Bu yıl korona virüs nedeniyle kısıtlı olarak yapılacak şenliklerde Temsili Hocalık görevini Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Behzat Uygur üstlenirken, etkinlikler temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilecek.

5-10 Temmuz Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği Programı Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Bu yıl 62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde Temsili Nasreddin Hoca’yı Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Behzat Uygur canlandıracak.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya basın toplantısında yaptığı konuşmada” Bildiğiniz gibi 1959 yılından beri 62 yıldır bu şenliklerimiz ara vermeksizin düzenleniyor. Akşehir’imiz için çok önemli olan bu etkinliğimiz 1974 yılında Karikatürcüler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması ile Uluslararası nitelik kazanmış olup 1974 yılından günümüze kadar Uluslararası olarak düzenlenmektedir. Daha sonraki yıllarda Uluslararası Fotoğraf yarışmaları ve Yabancı Halk Dansları gruplarının katılımları ile uluslararası niteliği perçinlenmiştir. Salgın şartları nedeniyle Fotoğraf yarışmasını bu sene düzenleyemedik. Aynı zamanda Halk Dansları Gruplarını da bu yıl davet etmedik ancak karikatür yarışmamız tamamlandı.

Karikatür yarışmamızda 75 ülkeden 750 sanatçı 2259 eserle katıldı. Hırvatistanlı Nikola Listes birinci olmuştur. Şenliğimizin resmi açılış gününde “Altın Eşek” ödülümüzü kendilerine takdim edeceğiz. Kendileri gelemezse ona iletilmek üzere Karikatürcüler Derneği başkanlığına vereceğiz.

Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerimizin başlamasıyla ilgili yaptığımız basın açıklamalarında en çok beklenen Temsili Nasreddin Hoca kim olacak diyedir. Bu seneki Temsili Nasreddin Hocamız Behzat Uygur beyefendidir. Geçtiğimiz günlerde Kültür Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan beyefendinin teklifiyle temsili Nasreddin Hoca görevini kabul ettiler ve üstlendiler. Biz de gerçekten memnuniyet duyduk. Kendisiyle görüştüğümüzde güzel bir ifadesi oldu ve duygularını ifade ettiler. Başka bir programı vardı, normal şartlarda iptal etmek mümkün değildi. Çok önceden belirlenmiş ama, Akşehir bizim için önemlidir, Nasreddin Hoca benim için çok önemli çünkü babası rahmetli Nejat Uygur biliyorsunuz ülkemizin tiyatro konusunda büyük üstat ve duayenlerden birisidir. Geçtiğimiz dönemlerde Akşehir’e gelip farklı etkinliklerde bulunmuş Nejat Bey, sürekli Akşehir’le ilgili güzel alıntıları olurdu. Behzat bey dedi ki, bizim hafızamızda yer etti, hatta ben doğduğumda benim ismimi Nasreddin koymayı düşünmüş, sonradan Behzat olmuş böylede bende bir hatırası vardır diye ifade etti. Onun için biz gelemiyoruz diyemezdik. Akşehir’imize, Nasreddin Hocamıza olan ilgimiz, sadakatimiz, sevgimiz nedeniyle memnuniyetle geliyoruz dediler. Dolayısıyla bu seneki temsili Nasreddin Hocamız Behzat Uygur beyefendidir” dedi.

Ayrıca Başkan Akkaya” Geçtiğimiz aylarda iki defa ilgili paydaşlarımızla şenliklerin içeriği nasıl olmalı, nasıl bir şenlik tertip etmeliyiz noktasında istişare toplantısı yaptık. Bu toplantımız yeni normalleşme kararlarından önceydi, Programı yapabilmemiz için önceden hareket etmek gerekiyor.

Bu istişare toplantılarımıza TBMM’de sandalyesi bulunan siyasi parti temsilcilerinin ilçe başkanları katıldı. Ak Parti, MHP, CHP, İyi Parti ilçe başkanlarımız, yine belediye meclisimizde bulunan partilerimizin grup başkan vekilleri de sağ olsunlar katıldı. Nasreddin Hoca ismini taşıyan dernek ve vakıflarımız Nasreddin Hoca Turizm Derneği, Nasreddin Hoca Vakfı, NİDA-DER, SÜNHAM, Akşehir Akademi Vakfı’nın katılımları, Ticaret Odası Başkanımız, hatta Kiraz Festivali içinde istişare yapılmak üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bahri Karaman’da aramızda oldu. Bu programların içeriği ile ilgili Sayın Kaymakamımızın başkanlığında bunu yapmış olduk. Salgın hassasiyetini düşünerek bu sene neler yapılabilir konusunda görüşler alındı ve şenlikte konsere yer vermeyelim izdihamdan kaynaklı bulaş olursa bizim için büyük bir risk olur düşüncesiyle bir karar oldu.

Konser bölümünü öteleyelim onun yerine 24 Ağustos Akşehir Onur Günü, Ekim ayında “Gençlik Şöleni” şeklinde gibi hem üniversite öğrencilerimiz hem şehrimizin misafirlerini de içine alarak yapabiliriz diye düşündük.

Lunapark ve Panayır konusunda ise, Yine eski Cezaevinin bulunduğu meydana Lunapark kurulum aşamaları başladı. Bu sene burada yapacağız, seneye ise adliye binasının yapımının başlaması nedeniyle burada yapamayacağız. Salgın dolayısıyla dünya ve ülkemiz çok etkilendi. Esnaf çalışanlarımızı kollamak adına bu sene panayır alanı oluşturulmayacak olup stand kurdurmayacağız. Vatandaşlarımızın giyim, yemek ve kafe gibi ortamlara gitme noktasında desteklemiş olalım istedik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum