medyumen iyi bahis siteleridini sohbetlersohbetelektronik sigaraislami sohbetlerislami sohbetmuzik indirislami sohbet
Reklam
Reklam
Reklam

2022, YUNAK'IN YILI OLACAK

‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışıyla başarılı çalışmalarını sürdüren Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, faaliyetleri gazetemiz okuyucuları için değerlendirdi.

2022, YUNAK'IN YILI OLACAK
03 Ocak 2022 - 00:14
İlçeye ve ilçe halkına yönelik yatırımlarını hızla sürdüren Yunak Belediyesi, faaliyetlerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Başarılı çalışmalar yapan, halkın takdirini toplayan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, yatırımları değerlendirdi.  Göreve geldiği günden bu yana yarım kalan yatırımları ve yeni yatırımları hayata geçirme gayreti içerisinde olduğunu belirten Başkan Konak, “Biz her ne kadar göreve yeni gelmiş olsak da 2014 yılında Büyükşehir Yasası çıktığında Yunak çok heyecanlanmıştı. O tarihten bu tarihe kadar sadece Konya Büyükşehir’in yapmış olduğu yatırım 150 milyon TL’dir.  Bunun içerisinde arıtma tesisi, asfalt çalışması, prestij cadde yapımı ile birlikte ilçeye kazandırılan öğretmen evi projemiz vardır. Şu an hali hazırda devam eden hastane projemiz var ve çalışmaları hızla devam ediyor.  Büyükşehir’in yapacağı en büyük yatırımlardan bir tanesi de Şehir Konağı’dır. İçerisinde yüzme havuzu, kongre salonu ve sosyal donatıların olduğu bu yatırım ilçemiz için oldukça büyük ve heyecanlandıran bir yatırımdır. Şu an kapalı Pazar yerimiz yapılıyor ve 5 buçuk milyon artı KDV de sıfır atık projemiz devam ediyor. Murat Kurum Bakanımızın bizlere verdiği yatırım sözleri var. İlçemize millet bahçesi kazandırılacak. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor” dedi.

“DAHA YEŞİL BİR YUNAK 
 İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Daha yeşil bir Yunak için bu alanda da faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Konak, “Yunak’ı yeşillendirme projesi kapsamında ilçemize 3 bin ıhlamur ağacı kazandırdık. Ayrıca bu projenin dışında yine ilçemize 20 bin çam ağacı kazandıracağız. Bu alanda da çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 

3. ETAP TOKİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Çevre Şehircilik Bakanlığı ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen Başkan Konak, “Bakanlığımızın bizlere verdiği sözlerden birisi de rezerv alan yaratmaktı. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Arsalar ürettik. Arsalarımızı belediye bünyemize alıyoruz. Çeltik yol ayrımının olduğu alanda bulunan 5 milyon metrekarelik alanı bünyemize talep ettik ve bu alanı sanayi ve TOKİ alanı olarak değerlendirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle 3. Etap 200 konutluk TOKİ projemizi hayata geçireceğiz. İmar çalışmaları bitti. Ocak ayında talepleri almaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

“GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Bütün bakanlıkların Yunak’a destek verdiğini kaydeden Başkan Konak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da destek gördüğünü ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “Akşam evde meclis üyesi bir arkadaşımızla telefonda konuşuyordum. Israrla telefonumun çaldığını fark ettim ve aramaya dönüş yaptım. Telefondaki beyefendi Cumhurbaşkanı özel kalemi olduğunu ve Cumhurbaşkanımızın benimle görüşmek istediğini belirtti. Önce şaka zannettim fakat Cumhurbaşkanımızı sesinden tanıdım. Değerlendirmeler yaptık ve Cumhurbaşkanımız hep birlikte Yunak’ı Yunak yapacağız, yeter ki siz dik durun her türlü desteği sağlayacağız dedi. Çok mutlu oldum. Şu anda da bütün bakanlıklar ve büyükşehir belediyemiz sağ olsun ilçemize her türlü desteği veriyor. Daha güzel işlere imza atacağız.”

İLÇE MODERN BİR GÖRÜNÜME 
KAVUŞACAK


Yine Çeltik yol ayrımında Ticaret Borsasına ait 80 dekarlık arsayı da bünyelerine kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Konak, “80 dekarlık alanı da bünyemize kazandırıp sanayiyi de oraya taşıyacağız. Şehir içinde kalmış olan sanayiyi kaldıracağız ve modern bir görüntüye kavuşacak” dedi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

İlk defa Yunak’a fabrika yatırımı yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Konak, “Yunak’ta istihdam yaratmak adına İzmirli büyük bir iş adamımız ilçemize yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapacak. Bölgemizde fabrika açıp kendilerine parça üretecekler. 40-50 kişini istihdam edeceği bu yatırımı da oldukça önemsiyoruz. Fabrikada çalışacak arkadaşlarımız eğitimlerini alacaklar. İlk defa Yunak’a fabrika olarak bir yatırım yapılıyor olması da bizleri heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor.  Biz bu yatırımların devam edeceğini umut ediyoruz. Desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu. İlçede bayan istihdamına yönelik çalışmalar yaptıklarını da değerlendiren Başkan Konak 2022 yılında Tekstil atölyesi projesi ile ilgili tekrar görüşme sağlayacaklarını vurguladı.  
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum