Reklam
Reklam
Reklam
AKŞEHİR BEYEFENDİSİ

AKŞEHİR BEYEFENDİSİ

[email protected]

SAĞIR SULTAN DA GÖRDÜ..!

04 Ekim 2021 - 00:14

Merhabalar efendim, yine ve yeniden öncelikle herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Elim varmadı yazmaya demeyi de doğru bulmadım kendi kendime; neredeyse her gün ve arka arkaya gelen üzücü, can sıkıcı olaylardan.
    Hala; “eller aya giderken, biz yaya kaldık” demek de üzüntü veriyor vesselam. Elhamdülillah Müslümanız deyip, her yer ve zeminde doğruluk, dürüstlükten dem vurup, ahlaklı olmaktan bahsedip, %99’u Müslüman bir ülkede yaşıyoruz demekle olmadığını “sağır sultan da gördü…”
    Yazılarımızı takip edenler, az çok beni bilenler de bilmeyenler de, hep doğruları söyleyen ve ilkeli haberleriyle yükselen çizgisiyle güzel Gazetemiz de dahil hepimiz biliyoruz ki; insanın olduğu yerde her türlü vaka yaşanacaktır. Bizler, insanlar olarak tüm yaşadığımız çevreyi, tüm dünyayı daha çok iyiliklerle ve güzelliklerle daha yaşanılır hale getirmeye gayret ettikçe, bunu da başaracağız. Malumunuz, pollyannacılık değildir maksadım. Ancak doğruyu ve güzeli, iyiliği de paylaştıkça çoğaltacağımız inancındayım.
    Yoksa ne kadar eğitirsek eğitelim, insanız işte. Etten kemikteniz, beşeriz, şaşarız, şaşıyoruz..! Rabbim doğruluktan ve doğru yoldan ayırmasın inşallah. (Amin)
    Ne kadar eğitirsek eğitelim dedim. Evet aynen böyle. Ne kadar eğitirsek, eğitilirsek de olmuyor görüyoruz, beklenmedik anlarda yine beklenmedik olumsuz ve yanlış örneklerle üzülüyoruz, düzeltemediğimiz yanlışlarla hatta sıkça karşılaşıyoruz. Medya organlarında, sokakta, yakın ya da uzak çevremizde; duyuyor, görüyor, belki de yaşıyoruz hep o yanlışları. Etkileniyoruz insan olarak…Tepkiler veriyoruz, sosyal medya aracılığıyla da çığ gibi büyüse de…Lakin, yanlışa yanlış katmayalım aman dikkat edelim dostlar…Atalarımızın da dediği gibi “kaş yapalım derken, gözü çıkarmayalım.”
    Rivayet edildiği üzere Hazreti Peygamber, “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyerek en doğru yolu da göstermiş bizlere aslında… Bildiğiniz üzere, peygamberler, hep iyi ve güzel ahlaklı insanlardı da, yüce Allah (C.C.) onlardan seçti bizlere gönderdiği peygamberleri…
    Her şeyden önce güzel ahlaklı olmayı sağlamalıyız, bizler de ahseni takvim üzere yaratılan insan olarak..!
    Yani biz, insan olarak, çocuklarımızı insan evladı olarak yetiştirirken her şeyden önce ahlaklı olmayı, güzel ahlaklı evlatlar yetiştirmeyi başarmalıyız MUTLAKA. Onlara terbiyeli, ahlaklı bireyler olmasını göstermeli ve öğretmeliyiz. Çünkü her türlü olumsuz ya da iyi olmayan işler, eğitimsizlikten değil güzel ahlaka sahip olmamaktan kaynaklanıyor.
    Sosyal medyada son zamanlarda çokça rastladığımız cümlelerde de vurgulandığı gibi; eğitilmiş insanlarımız da suç ya da hata işliyor, kadına şiddet uygulayabiliyor, insana, hayvanlara da eziyet edebiliyor. Ortaya kabul edilemez durumlar çıkartabiliyor istemesek de!
    Sorarım sizlere de; hırsız bir esnaf, yalancı bir doktor, ya da güvenilir olmayan bir emniyet mensubu düşünülebilir mi..? Eşini döven, şiddet uygulayan, hatta küçücük bir bebeğe tecavüzde bulunan bir erkek egemen toplum olarak mı yetiştirildik bizler..? Anamızdan babamızdan bunları mı gördük, yoksa okullarda öğretmenlerimiz, ibadethanelerimizde, camilerde ya da islam alimlerince yıllardır bunlar mı anlatıldı bizlere..?

Tabi ki değil…
Aklımızı başımıza alalım, AHLAKLI OLALIM, AHLAKLI..! Hatta örnek olurken bile…
Mevla, görelim neyler…Neylerse güzel eyler…
Akşehir Beyefendisi der ki: “Görmek isteyince göreceklerimizi, önce biz gösterelim…”
Demem o ki,
Dünyanın Ortası Akşehir’den, Gülmecenin Başkentinden, Nasreddin Hoca Diyarından,
Hürmetlerimle…

Ya tutarsa…

YORUMLAR

  • 0 Yorum