ÖĞRETMEN


Öğretmen, anne ve babamızdan sonra küçük yaşta hayatımıza giren yeni bir rol modeldir. Hepimizin rol modelleri farklıdır tabii. Bazen yüzümüzdeki tebessümlerin bazen de göz yaşlarımızın sebebidir.
Bir öğretmen bir öğrencide nasıl bir tebessüm oluşturabilir ki ? Hemen açıklayayım. Her gün okula giderken ciltler dolusu kitap sayılabilecek nitelikteki bilgilerin her dakikada, her derste hücrelerimize nakış işler gibi işlemesi büyük bir tebessümdür.
Her öğretmen böyle değil maalesef. Soruyorum size bir öğretmen nasıl göz yaşlarına sebep olabilir ?
 ‘’ Ben dersimi anlatır çıkarım gerisi size kalmış’’ diyenlerden bahsediyorum.  Hangi yaşta olursa olsun öğrenme eğiliminde olan öğrencilerin bilgiden çok ilgiye de ihtiyacı olduğu göz ardı edilmemelidir. Bunu fark eden öğretmen ne iyi bir öğretmendir. Bunu fark eden öğretmen toprağa bir tohum gömmüş öğretmen demektir.
Bir öğretmenin dokunduğunda iyileştiremeyeceği kalp yoktur. Bu konuda eğitim psikologlarından W.Wunt  ‘’ Bana on çocuk verin ister doktor, ister hakim, ister hırsız olarak geri vereyim.’’ demiştir. Buradan da anlayacağımız üzere her bir öğrenci kendi öğretmeninin tükenmez kalemiyle çizdiği hazinesidir. Tükenmez kalemle çizilmiş çocuk karakteri değiştirilemeyecek bir bireydir artık. 
İlk öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’’ Eser ne kadar güzel olursa yeni nesilde o kadar mükemmel olacaktır.
Ben de beni tükenmez kalemle çizmiş öğretmenlerime teşekkürü borç bilirim. Benim rol modelim hayatıma dokunmuş tüm öğretmenlerimdir. Benim rol modelim geçtiğimiz yıl ansızın hayatını kaybeden Ali Kayfeci’dir.  İzinizi hayatımın her aşamasında gururla taşıyacağım. 
Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.