PAŞAZADE


Bazan bir iş yapmak için yeltenirsin, aklına bin bir tane sebep gelir ve rafa kaldırırsın. Yapacak olduğun işin maddi külfeti, gelecek planlarına ters gelmesi, içerisinde bulunduğun dönemde birilerinin gücüne karşı koyamaman diye uzar gider bu durum. Ama oturursun birileri güzel şeyler yapınca iç çekersin helal olsun dersin. İlla ticari bir durum olarak değerlendirmeyin bu durum ey okur. Yardım yapmak istersin, yemek vermek istersin, gönül almak istersin, dostun zor zamanında yanında olmak istersin…
    Evet bu memleketin sessizce yaşayan ama yaptığı işlerle büyük sesler getiren evlatları var. Bunlardan birisi de ne zaman  bir yardım ihtiyacı duyan olsa koşan, ne zaman bir Ramazan vakti olsa büyükçe yemek tertip eden, kitap yazan, şiir yazan, şiir okuyan, bir gün telefonunda ismini gördüğünde ne hayırsızsın diyecek kadar vefa abidesi olan, kendi deyimi ile Turgutoğlu beyliğinin bir mensubu Derviş Ahmet ŞAHİN yani Paşazade başkandır. Başkan diyorum çünkü Gönül Gözü Derneği Başkanı, Batı Cephesini yeni yüzü İstasyon Haber ve YunakHavadis gazeteleri sahibi ve yönetim kurulu başkanıdır.
     Bir gün bir vatandaşa yürüyememesinden dolayı bir engelli aracı lazım. Tabi bu iş ile gönlen ilgilenen arkadaşlar olarak toplanmışlar aralarında para topluyorlar. Acizane beni de aradılar, elimden geleni yapmaya çalıştıktan sonra aklıma Paşazade başkan geldi. Dedi o işi ben hallederim. Sonra diğer arkadaşı aradım elinizde olan parayı başka şekilde değerlendirin o araç işi çözülecek diye. Baktım ihtiyaç sahibine araç teslim edilmiş ve toplanan destekte başka bir sıkıntısı giderilerek değerlendirilmiş. Almış olduğu dualarla da bu zorlu yolları aşıyor desek sanırım abes olmaz. 
    Telefon açıp gazete kuruyorum Batı Karargahı merkezi Akşehir’e dedi. Aslında gazete kurmak isteyen niceleri vardı. Parası yoktu kiminin, kiminin cesareti yoktu parası vardı. Ama Paşazade başkan gönül verdi ise ve hedefe  aldı ise başaracaktı ve başardı. Yolun açık olsun güzel insan, başarıların daim olsun.  Her ne kadar isteğin, hayalin, hedefin varsa hepsine başarıyla ulaşasın. Arada muhalifsin arada sistemin içindesin ama biliyorum doğruya doğru eğriye eğri dersin.
    Ve bizler ey okur, bu ülkede bu memlekette gazete ne kadar güçlü ise bizim için de o kadar önemlidir. Güzel haberlerle haber olmak nasip olsun her daim. Ama bu şehrin gazetesi bu şehrin ve bölgenin haberleri ile bizlere ulaşacağından dolayı desteklenmeli ve sahiplenilmeli. Kitap yazan, şiir yazmak isteyen, demeç vermek isteyen, röportaj yapmak isteyen, ilan vermek isteyen,yaşlı ve genci buluşturmak isteyen ,bize de hatıra kalsın diye gazete de yer almak isteyene sonuna kadar kapısı açıktır Paşazade başkanın.  Evet bölgemizin güçlü sesi olmaya aday gazetesi hayırlı olsun. Başarılı bir gazetecilik ve tarafsız haberler yapacağından eminiz. Gazete Yönetim Kurulu Başkanına ve tüm ekibine başarılar diliyorum.