HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ


Hiç düşündünüz mü ? 
Köpekler neden insanları kovalar veya saldırır. Bu neden her seferinde köpekleri saldırgan insanları masum sınıfına sokar.
Ben bir köpeğin bir insana tecavüz ettiğini duymadım. Kolunu, bacağını kestiğini ya da bir insanı yaktığına da şahit olmadım.
Şimdi size soruyorum insanlar mı korkmalı hayvanlardan yoksa tam tersi mi ?
Bence hayvanlar korkmalı insanlardan zaten korkuyorlar da. Geçende sevmek için yaklaştığım köpeğin gözlerindeki korkuyu görünce bir kez daha anladım insanların ne kadar korkunç olduğunu.
Ben bu köpeğin durduk yere bir çocuğa saldırdığına inanmıyorum. Durduk yere bir hayvan bir çocuğa saldırmaz ama iyi yetiştirilmemiş bir çocuk durduk yere hayvanlara zarar verebilir hatta bundan da zevk duyar.
Geçende mahalle arasında hızla giden bir araba karşıdan karşıya geçmeye çalışan kediye çarptı ve buna aldırış etmeden yoluna devam etti. O adam yoluna devam etti ama o sırada orada olan bir köpek kedinin başında bekledi.
Şimdi anladınız mı insanla hayvan arasındaki farkı...
'' Ben sizi anlıyorum sayın kediler,
Sevgili köpekler,
Saygıdeğer kuşlar,
Hepinizi anlıyorum
Ben de sizin gibiyim 
İnsanları çözemiyorum..''
Kadınlara, çocuklara,hayvanlara zarar veren insanları çözemiyorum. çözmekte istemiyorum,ben bu insanlarla aynı çağda yaşamaktan tiksiniyorum.